Този сайт е личен. Всички материали в него изразяват само и единствено моите собствени виждания, убеждения, възгледи и позиции. Всички съдържащи се тук принципни становища и идеи не са имали, нямат и няма да имат за цел да засегнат човешката и професионалната чест на когото и да било.
  Нищо, написано тук, по никакъв начин не може да ангажира нито един от моите настоящи и бъдещи работодатели от правителствени и неправителствени, областни и общински, корпоративни и частни организации, от университети и академии.
  Отсега нататък аз, като наемен работник на умствения труд, искрено се надявам, че моето мнение по даден въпрос няма да стане повод да бъдат застрашени интересите (икономически и финансови, материални и морални) на работодателите ми, само защото това мое мнение не е допаднало на някой от властимащите - министър-председател, председател на Народното събрание, президент, министър, депутат, висш магистрат, областен управител или кмет.
  Mисия на сайта >>

Сметище от разбити системи

  Монологът на един познат и донякъде колега ме наведе на разни мисли, на които все по-често не искам да давам ход и излаз навън, макар те да са натрапливи като вътрешен глас.
  Тази сутрин се засякохме в метрото и той ми предложи да излезем откъм ректората, та да повървим малко. Ето какво ми сподели в отговор на въпроса как я кара:

И аз не знам как е, ама и така не е!

  1.
  Като прочетох декларацията как Ердоган можел да има всичко в душата си, но границите били граници, та си казах като шопа: И аз не знам как е, ама и така не е!
  Границите понякога са като драсканица с молив - гумичката ги изтрива за нула време. Те са като очертание с пръчка на пясъка - вълната ги изличава с един замах...   Вземете Косово или Крим. А изведнъж може да възникне най-неочаквана граница - Кипър знае защо.
  Така че границата е колкото реалност, толкова и фикция...

Коремното на лоста като добро за България…

  Попитайте експертите, които не се боят за работното си място, не се страхуват от загубата на участие в проекти, научни журита и щедро субсидирани конференции, не се плашат от разправии с властта и не се опасяват от обвинения в черногледство. Те ще ви кажат, че измерванията на "температурата" на нашата национална сигурност говорят за влошаване на практически всички параметри за оценка по практически всички достоверни критерии за анализ.

Кое ни е "евро"-то и какво ни е "председателство"-то?

  Мой приятел се завърна след година и нещо в чужбина. Работа по проекти, огромна заетост, почти пълно откъсване от нашата реалност, жажда да види България.
  Преди малко направихме, така да се каже, работна вечеря... :)
  Той отделил днешния ден да прегледа сайтове и преса, за да се ориентира в атмосферата на обществото ни...

Диагноза за политическата култура или добре планирана драматургична сценка

  Днес един студент ми каза възторжено в междучасието - а как вицето сряза Русия за окупацията на Крим!!
  
  Замълчах си, лекциите и дори междучасията преди и след тях не са време и място за политизирани разговори между преподаватели и студенти. Ако някой прояви желание да разговаряме по наболели въпроси, има си място и време за това.
  
  За мен Крим също е окупиран, отръфан с правото на силата. Писал съм за това.
  Тук искам да кажа обаче следното.

Експорт на съдържанието