Този сайт е личен. Всички материали в него изразяват само и единствено моите собствени виждания, убеждения, възгледи и позиции. Всички съдържащи се тук принципни становища и идеи не са имали, нямат и няма да имат за цел да засегнат човешката и професионалната чест на когото и да било.
  Нищо, написано тук, по никакъв начин не може да ангажира нито един от моите настоящи и бъдещи работодатели от правителствени и неправителствени, областни и общински, корпоративни и частни организации, от университети и академии.
  Отсега нататък аз, като наемен работник на умствения труд, искрено се надявам, че моето мнение по даден въпрос няма да стане повод да бъдат застрашени интересите (икономически и финансови, материални и морални) на работодателите ми, само защото това мое мнение не е допаднало на някой от властимащите - министър-председател, председател на Народното събрание, президент, министър, депутат, висш магистрат, областен управител или кмет.
  Mисия на сайта >>

КРИТИЧНОТО МИСЛЕНЕ

Понеже реших, че след избирането на ротационното правителство няма полза от това да споделям повече своето отношение към него....
И защото реших, че ще се отдам на 100 дни мълчание...
И тъй като реших, че трябва да си спестя грубите обиди и зачисляванията ми сред враговете на прогреса и към приятелите на рашизма (където вече, съдейки по гневните реакции на продемократичното ни човечество, са категорично заклеймени Биволъ, Боец и редица хора, разкъсвали се за демократичната общност и раздавайки се изцяло в битката срещу злините ББ и ДП)...
И поради това, че реших да стискам искрено и от сърце палци да успее поне частично абсурдната авантюра на ПП-ДБ, макар да не вярвам в успеха ѝ...

Вулканът "Русия" дими и клокочи

Зверството в Каховка не бива да се разглежда изолирано, колкото и страшно да е то.
Войната навлиза в НОВА фаза.
Рашистката Фашизация вече не просто не може да спечели тази Война, тя не може да не я загуби. Затова ще причинява всякакви бедствия и катастрофи, ще руши и ще унищожава.

В същото време това зверство цели да отклони вниманието на руснаците от кризата, в която изпада Путин - той вече не контролира процесите в страната и няма План Б; в социалните мрежи в РФ има мътни потоци от всякаква информация, цензурата е безсилна, усещането е за катастрофа.

Западът досега имаше цел на всяка цена да не допусне разпад на Русия. Скоро дори Западът няма да може да предотврати този разпад.
Путин изнасяше в съседните държави неуправляем хаос. Сега в собствената му страна се множи неуправляем хаос.
Вулканът "Русия" вече клокочи и дими.

06.06.2023 г.

ПОКВАРАТА НА СТАТУКВОТО И СТАТУКВОТО НА ПОКВАРАТА

Покварата е всеобща. Покварата е навсякъде.
Няма власт на правото у нас, има тотален правен произвол.
Има цинична диктатура на безправието и на отказа от право.
Ние не сме правова държава. Защото правото у нас е употребявано от хората с власт, сд връзки, с пари и без съвест.

Ние сме държава на ширещата се и нарастваща поквара.

ЗА ДЕМЕНЦИЯТА НА ЕДИН НАРОД

Неотдавнашното жестоко убийство в ЮАР, смъртта на брат Галев - това са като онези картички от близкото минало, които пратени тогава, са пътували кой знае къде и как и стигат до нас след доста време.
Докато не осмислим Прехода, генезиса на тъмната му страна, какво се случи и как то повлия на процесите след неговия край, ние постоянно ще получаваме подобни картички.

В ПОМОЩ (АКО СЕ НУЖДАЯТ ОТ НЕЯ) НА РОТАЦИОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Но първо да помоля демократите от ПП и ДБ, когато говорят за "ротационно правителство", да не слагат акцента само върху "правителство", но и върху "ротационно". Защото именно "ротационно" е онзи детайл, в който се крие дяволът.
И второ, когато стане ротацията и премиер бъде Маша Габриел, аз не знам дали правителството ѝ няма да бъде изцяло от гербери, само с акад. Денков от демократите? И не съм разбрал поради лоша осведоменост, какъв ще бъде мандатът на ротираното правителство - 9 месеца или 3 години и 3 месеца?

Експорт на съдържанието