Този сайт е личен. Всички материали в него изразяват само и единствено моите собствени виждания, убеждения, възгледи и позиции. Всички съдържащи се тук принципни становища и идеи не са имали, нямат и няма да имат за цел да засегнат човешката и професионалната чест на когото и да било.
  Нищо, написано тук, по никакъв начин не може да ангажира нито един от моите настоящи и бъдещи работодатели от правителствени и неправителствени, областни и общински, корпоративни и частни организации, от университети и академии.
  Отсега нататък аз, като наемен работник на умствения труд, искрено се надявам, че моето мнение по даден въпрос няма да стане повод да бъдат застрашени интересите (икономически и финансови, материални и морални) на работодателите ми, само защото това мое мнение не е допаднало на някой от властимащите - министър-председател, председател на Народното събрание, президент, министър, депутат, висш магистрат, областен управител или кмет.
  Mисия на сайта >>

Псевдодинозавърът Русия

Русия при Путин все повече прилича на нещо, което по структура е обратното на динозавър - огромна глава
(безбожно раздут корупционерски и реакционен държавен апарат, мощни репресивни институции, уродливо и претъпкано с безмозъчни и алчни генерали командване, а по-скоро командорене на въоръжените сили, разплут като гигантски октопод военно-промишлен комплекс)
и немощно тяло, което все повече не може да поддържа чудовищно разрасналата се глава.

При Сталин трагедия, при Путин фарс

Колко предсказуемо, повтарящо се, уродливо и абсурдно е всичко в Русия!
За да разбере човек какво се случва там, трябва да чете историята на тази държава през 20 век (най-малко и поне през 20 век). Това не е история като при другите страни и народи – това са дълги периоди на реки от кръв и низове от чудовищни насилия.
При колективизацията, разпоредена еднолично от чудовището Сталин, се стига до извращения и масови протести по места. Сталин решава да спечели време и започва да говори (дава сигнал на придворните му медии и репресивни служби да говорят), че има престараване, че са допуснати грешки, че трябва да се извършат промени в стила и метода на колективизацията, че виновните за извършените прекомерни действия трябва да бъдат наказани.

Обратното броене на дните му е вече започнало

Заграбването на нови територии от Украйна с военна сила и в брутално нарушаване на международното право освен криминално престъпление е и много груба, стратегическа грешка на бункерския Цар Плъх!
До 24 февруари при естествения отказ на Украйна да признае незаконното окупиране на Крим и обявяването му за част от Русия, светът, в това число Европа, САЩ, Западът негласно се бяха примирили, че Крим никога няма да бъде върнат от Русия обратно на Украйна - държавата, на която той принадлежи.
Ясно беше, че демократичният свят никога няма да признае анексията на Крим, но тихо-мълком се е смирил с нея.

На чужд терен и по чужди правила

По принцип не гледам телевизия, предпочитам да чета полезни и-или приятни книги или да гледам някой струващ си филм на лаптопа.
Ето защо съм пропуснал днешния дебат. И не съжалявам.

Аз абсолютно винаги съм си казвал, че каузите на Доброто като цяло (или моите каузи в частност) винаги са в малцинство, винаги, образно казано, играят на чужд терен и по чужди правила.

Не се присмивайте, постарайте се да разберете

Чух от путинофили абсурдната теза - когато Украйна мобилизирала своите мъже никой не надигал глас, а като направила това Русия - се вдигнал такъв шум!
Тезата е абсурдна и напарво тъпа.
Украйна мобилизира своите мъже, за да брани независимостта си, свободата си, териториалната си цялост и своето съществуване.
Русия мобилизира своите мъже за да води нагла, агресивна, цинична и престъпна война.

Експорт на съдържанието