Този сайт е личен. Всички материали в него изразяват само и единствено моите собствени виждания, убеждения, възгледи и позиции. Всички съдържащи се тук принципни становища и идеи не са имали, нямат и няма да имат за цел да засегнат човешката и професионалната чест на когото и да било.
  Нищо, написано тук, по никакъв начин не може да ангажира нито един от моите настоящи и бъдещи работодатели от правителствени и неправителствени, областни и общински, корпоративни и частни организации, от университети и академии.
  Отсега нататък аз, като наемен работник на умствения труд, искрено се надявам, че моето мнение по даден въпрос няма да стане повод да бъдат застрашени интересите (икономически и финансови, материални и морални) на работодателите ми, само защото това мое мнение не е допаднало на някой от властимащите - министър-председател, председател на Народното събрание, президент, министър, депутат, висш магистрат, областен управител или кмет.
  Mисия на сайта >>

Тежка наркотична зависимост

Честит Празник!
Мой приятел ме поздравява с Празника и пише:
- Аз се чудя - празнуваме нещо, което според мен отдааавна сме загубили!!! Ама дано поне някога отново го намерят тия, които идват след нас!
Отговорих му:
- Дано! Да, но...

Само виж какви са ни хората

Защо един любимите ми градове е Лисабон, а някои от писателите, които чета с удоволствие са португалци...
Случили са на народ хората.

Това им е нивото

„На тях [на Запада] са им необходими нашите ресурси, нашата територия, максимално разчистена он населението, тъй като ние исторически сме доказали, че руснаците са единствените в света, които могат успешно да се съпротивляват на Запада, да го бият и да създават алтернативни форми именно на европейска (но не западна и не капиталистическа) съвременна (модерна) цивилизация. Нашата реална модерност е системният антикапитализъм, въплътен в СССР.“

Първата им грешка

Отново да кажа, че не смятам за добра идеята ДБ и ПП да се явят съвместно на изборите!

Така е в България, че когато две партии с близки принципи и идеи се обединяват в обща листа, неизменно сработва ефектът на диссинергията: 1 + 1 = 1.
Такива са българите – те не желаят да подкрепят дори своя кандидат, ако той е заедно с някого, когото те не харесват.

Токсични опуси

Прочетох напоследък десетина книги за международното положение.
Няма да казвам кои, защото издателите ще се обидят, а ако авторите са българи, то те ще се озлобят.
Това за мен са токсични, шизофренични, параноични, делириумни и психоделични опуси, от които боли главата и те присърбява от досада и скука душата…

Експорт на съдържанието